Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο σπεσιάλε


Παιδιά μου αγαπημένα άλλος ένας χρόνος έφτασε στο τέλος του. Αυτός ο χρόνος τα χε όλα!! Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει. Δεν θα επιχειρήσω την αναμενόμενη ανασκόπηση της χρονιάς... Λέω να αναπολήσω λίγο στα παλιά τα χρόνια, τότε που η δραχμή κυριαρχούσε τα Χριστούγεννα και ο Άι Βασιλάρας δεν ήταν λέρα...

Ελπίζω να ταυτιστούν πολλοί με αυτά που θα πω.

Από τα παλιά Χριστούγεννα είναι κάποια πράγματα που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στο μικρό μυαλό μου αλλά και άλλων σαν εμένα (με μικρό μυαλό εννοώ) . Δυστυχώς τα χριστούγεννα που πέρασαν και ήταν και γαμώ ήταν όταν ήσουν μικρούλης και η άγνοια και η αθωότητα ήταν μάστ!! Τότε το μόνο που σε ένοιαζε ήταν αν ο Βασιλάρας έπερνε το γράμμα σου κάτι που θα σε έτρωγε μέχρι τη θεϊκή στιγμή που ονομάζω ΜΑΖΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ!!! Φυσικά αναφέρομαι για την στιγμή που ο βαλτός θείος εντελώς τυχαία την ώρα που είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση από τη Ρούλα Κορομηλά , αυτόν τον έπιανε ένα ξαφνικό κοψιματάκι και έπρεπε επειγόντως να πάει στη "τουαλέτα", λες και δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε 10 δευτερόλεπτα για το νέο έτος, μετρούσε και γαμάτα η Ρουλίτσα... Τέλος πάντων, σαν δικαιολογία την υπερβολική κατανάλωση κουραμπιέδων και γέμισης γαλοπούλας βαφτιζόταν αληθινό το κόψιμο, και πολύ που μας ένοιαζε τότε αν ο θείος υποφέρει από γαστρεντερικά ... Και παρόλο που το είχες ζήσει αρκετές φορές αυτόν τον παπατζή έπεφτες μετά χαράς στη παγίδα της τουαλέτας. Που είχα μείνει ? α ναι :
Ρούλα:"10,9,8,7, έλα Σάκη μαζί", (αναφέρομαι στον Ρουβά φυσικά, πάντα καλεσμένος στα εορταστικά σόου, τότε περιζήτητος εργένης βλέπετε και η Ρούλα δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να τον προωθεί με ή χωρίς μακρί μαλλί ) "6,5"
Σάκης: " Ναι, Ρούλα μου μαζί !! χεχαχοχεχι!ΧΑΧΑ! "( αυτό με το γέλιο το χε από πάντα. Μικρός όταν ήταν κάποιος θα του πε ότι χαρίζει ζωή και αυτός το πήρε πατριωτικά, επίσης μιλάμε για επί Ψινάκη εποχές οπότε το να μιλάει ο Σάκης ήταν κάτι απαγορευμένο, μέθοδο που χρησιμοποιεί συχνά ο Φιλιππινέζος μάνατζερ (βλ. Μαρτάκης) " 4,3,"
Ρούλα και Σάκης μαζί: "2,1 , ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 199κάτι!!!!!! "

Φιλιά ιστορίες και εκεί που πάει να αρπάξει ο Σάκης το μικρόφωνο και να ροκάρει χριστουγεννιάτικα, ο θείος αφού είχε χάσει το μέτρημα αλλά είχε κάνει πιστικό το κόψιμο , έριχνε τον γενικό!!!
Εκεί χρειαζόμασταν νέα πανταλόνια, γιατί κάθε φορά χεζόμασταν από τη χαρά μας. Στο απόλυτο σκοτάδι με τρόπο που θα ζήλευε και ο Ροζ πάνθηρας κάποιος έφερνε τα δώρα από τη κρυψώνα και τα άφηνε κάτω από δέντρο. Στο απόλυτο σκοτάδι αφού είχες ξεπεράσει ακαριαία τον φόβο σου για αυτό, προσπαθούσες με όλη σου τη δύναμη να δεις τον Άι Βασιλάκη να σκάει μύτη με τη χοντρή κοιλιά του και τα μεγάλα άσπρα του μούσια να του κάνεις μια αγκαλιά και να αρπάξεις το δώρο σου. Δεν συνέβαινε αυτό όμως , αλλά δεν σε ένοιαζε και πολύ. Ο θείος ξανά ανέβαζε τον γενικό ερχόταν να πει τα χρόνια πολλά με όλους και να αρπάξει έναν ακόμη κουραμπιέ ξεχνώντας τον υποθετικό του πρόβλημα στο στομάχι. Κάπου εκεί λοιπόν , στο αβυσσαλέο ξέσκισμα του περιτυλίγματος του δώρου και στο πρώτο τραγούδι του Σάκη για το νέο έτος, κάπου εκεί τα παιδάκια ήμασταν χεσμένα από τη χαρά μας και δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από μας και το δώρο που αχνοφαινόταν σιγά σιγά καθώς το περιτύλιγμα γινόταν χίλια κομμάτια.

Τώρα αν το δώρο ήταν ένα από αυτά που του είχες γράψει στο γράμμα, τότε ίσως να ζούσες τον πρώτο σου οργασμό έβερ, φυσικά χωρίς να το καταλάβαινες. Και ήχοι όπως "ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ", "ΤΟ ΒΡΗΚΕΕΕΕΕΕ" , "ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΕΕΕΕ" πάντα με παρατεταμένο το τελευταίο φωνήεν ηχούσαν σε όλους τους δρόμους. Αν τώρα δεν ήταν αυτό που είχες ζητήσει οι πιθανότητες να στεναχωρηθείς ήταν ίδιες με το να πάρει πρωτάθλημα ο Ηρακλής.
Το δώρο σου αφού το άνοιγες και το έπαιζες για λίγο , το ξανάβαζες μέσα στο κουτί γιατί είχε έρθει η ώρα να πας για ύπνο. Για εκείνο το βράδυ το αγαπημένο σου αρκούδι ο Μπούμπης ή ο Καζολίνις έμενε στο ράφι και τη θέση του έπερνε το κουτί του δώρου σου. Σφιχτά στην αγκαλιά και ο καλύτερος ύπνος της χρονιάς ήταν γεγονός. Αφού κοιμόσουν, το δώρο μεταφερόταν από την αγκαλιά σου σε ένα πιο ασφαλές μέρος. Ο ύπνος ήταν τόσο γλυκός πάνω στα φρεσκοπλημμένα σεντόνια με Dixan Blue Power

Νομίζω εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε νοικοκυριό που να μην έπλενε με Dixan. Και πώς να αντισταθείς άλλωστε σε τόσο δελεαστικά δώρα, όπως η αποκάλυψη της εποχής, τα CD. Ναι η Dixan ήταν πολύ μπροστά και έδινε μαζί με το 5άκιλο απορρυπαντικό δώρο CD ανά περιόδους. Εκείνα τα Χριστούγεννα πρέπει να χέστηκαν στο τάλιρο, αφού το δώρο ήταν ένα CD με επιλογές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών (Best of Christmas Songs by Dixan) , πολύ σωστών όμως. Δεν γίνετε να είναι τόσο χαραγμένο στην μνήμη μου αυτό το σιντί. Είναι ο ορίσμός των χριστουγέννων .
Οπότε αν τα βάλεις κάτω ήσουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος επί γης όπως τραγουδούσε προ λίγου και ο Ρουβάς. Δώρο γαμώ! Φαγητό γαμώ! ΜΑΖΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ τρελό! Μυρωδιά του ωκεανού στο κρεββάτι σου ΓΑΜΩ! Τραγούδια όπως το Santa Claus is coming to town από Bing Crosby και Rockin' Around the Christmas Tree από Brenda Lee ΓΑΜΑΤΟ!!


Μετά έτσι για αλλαγή έβαζαν και το άλλο σιντί της Ντιξάν με ροκ'εν'ρολ τραγουδάκια για να κουνηθούν λίγο και οι μεγάλοι. Εσένα δεν σε ένοιαζε ήσουν ήδη στο 13 όνειρο στο οποίο όλοι οι κολλητοί σου, σου έλεγαν πόσο τέλειο είναι το δώρο σου και εσύ τους έδινες σειρά προτεραιότητας για το ποιος θα παίξει μαζί του πρώτος!!

Έτσι όμορφα ήταν τότε τα Χριστούγεννά μας. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι τα σημερινά παιδάκια δεν είναι έτσι, δεν ευχαριστιούνται τόσο τα δώρα, είναι λίγο αχάριστα. Μέχρι και το υπέροχο ιβέντ των καλάντων έχει περιοριστεί τώρα. Θυμάμαι ατελείωτες βόλτες στις γύρω γειτονιές και πολλές δραχμές στη τσέπη!! άσε που το είχαμε κιόλας το τραγούδι, εδώ και λίγα χρόνια δεν έχω ακούσει ωραία κάλαντα... Ίσως να φοβούνται και οι γονείς να τα αμολύσουν έτσι χύμα στους δρόμους...

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γιατί πολύ μιζέρια έχει πέσει γύρω μας και τώρα είναι εποχή για χαρά χορό ΠΟΛΥ φαή και διασκέδαση, όσο και αν θέλουν να μας νταουνιάσουν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι και να θυμηθούμε λίγο τους παλιούς καλούς καιρούς τότε που και πόλεμος να γινόταν ήσουν μόνο εσύ το δώρο σου και ο Άι Βασιλάρας.


Εγώ την αρχή την έκανα παραμονή χ-μας και έφαγα με σκοπό να φτάσω την κοιλιά του Βασιλάκη του Άι. Έφτασα πολύ κοντά αλλά δεν τα κατάφερα... Έχω ένα χρόνο να εξασκηθώ και να επιστρέψω δριμύτερος για να την φτάσω.


Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους να φάτε του σκασμού να ρίξετε επικά ρεψίματα και κλανιές και να μεθύσετε μέχρι αηδίας!!!

Γιατί όπως είπε και μια θεία (χρόνια της πολλά σήμερα) :
ΟΠΟΙΟΣ ΡΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΝΕΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!

ps. Όποιος θέλει το σιντάκι του Ντιξαν με τα τραγουδάκια , να εδώ σας δίνω το λίνκ που το παρέχει ένας ευγενέστατος ομοφυλόφιλος ο mr.f , το λίνκ είναι αυτό εδώ ( http://www.megaupload.com/?d=D6H2LAV8) και ο κωδικός για το .rar είναι : neverlanden.blogspot.com . Nα 'ναι καλά το παλικάρι(?).


MERRY CHRISTMAS TO YOU, TO ALL OF YOU







thanks e. for the santa :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: